top of page
  • Снимка на автораAdmin

ПОЧИСТВАНЕ НА ВЕНЕЦИАНСКИТЕ ЩОРИ



Алуминиевите щори като всички останали модели също имат нужда от периодично и навременно почистване. Само по този начин те са в състояние дълго време да създават постоянен комфорт и уют в дома и офиса. В резултат на хоризонталното разположение на ламелите върху тях неизбежно се натрупва прах. Най-лесният начин за почистване на алуминиеви щори е свалянето им от прозореца и изплакването с течаща вода от мивката в банята. Необходимо е преди откачането на щорите да се провери дали е освободено закрепването им в долния край. Това се прави обаче единствено в случаите, когато има подобно закрепване. Щората трябва да се вдигне до горе и след това да се фиксира с помощта на стоп-механизма. В това положение горният корниз се хваща с едната ръка по средата, а с другата щорите се освобождават от паланките. Именно в това положение щорите трябва да се занесат до банята или пък до друго помещение, където могат да бъдат измити.

Лентите се завъртат в затворено положение с помощта на пластмасова пръчка. Първоначално щорите се обливат с топла вода, като върху влажна гъба се изсипва малко количество веро. След това ламелите се сапунисват от едната страна. После те се завъртат по такъв начин, че задната им част да остане достъпна. Тя се сапунисва и се облива обилно с вода, докато не се измие цялото количество използван препарат. С цел по-лесното пренасяне на щората обратно до прозореца е препоръчително тя да се вдигне от въженцето. Изсъхването на ламелите е съществен елемент след направеното почистване на алуминиеви щори. Те трябва да се позиционират в отворено/хоризонтално помещение и да се отделят една от друга. Това се налага поради обстоятелството, че голяма част от тях остават слепени от водата. Ако изсъхнат в това положение, има голяма вероятност никога повече да не се разлепят. В наши дни обаче има достатъчно на брой фирми, които се занимават с почистването на всякакъв вид щори. Ето защо е препоръчително да се потърси тяхната помощ, вместо то да се извършва в домашни условия. Този метод често спестява пари, но за сметка на това крайните резултати невинаги са извършени качествено и надеждно.

Почистване на алуминиеви щори трябва да се извършва през определен период от време. В противен случай има вероятност те да се похабят и увредят преждевременно, което да наложи замяната им с нови. Специалистите от фирмите за почистване разполагат с професионални почистващи препарати, които са подходящи за всички видове щори. Те не нараняват и увреждат повърхностите, което е още една основателна причина да се потърси тяхната помощ. При останалите модели щори се използват други методи за почистване, но алуминиевите са несъмнено едни от най-популярните и разпространени щори. Те присъстват в интериора на почти всеки дом или офис, където нуждата от комфорт и хармония винаги е осезаема. Почистването се извършва през определен период от време, като веднъж на три месеца изглежда напълно нормален срок. За съжаление много хора отлагат почистването на щорите с години, в резултат на което те се увреждат сериозно и за дълъг период от време.

120 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page